Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, n'accepta la instal·lació i l'ús.
Pot obtenir més informació de la nostra política de cookies.

Salutació del Pare Abat

Déu vos guard ! Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Abadia de Montserrat.
En nom de la comunitat de monjos, dels escolans, dels treballadors del Santuari i de tots els qui fan possible l’acolliment a Montserrat, us desitjo la pau de Crist, i espero que aquesta visita virtual pugui esdevenir, un dia, pelegrinatge real a la Santa Muntanya.

+ Josep M. Soler
Abat de Montserrat
Ampliar Salutació del Pare Abat

Actualitat de Montserrat

Veure més notícies

Comentaris de la Paraula

25 d’agost 2019 Diumenge XXI Is 66, 18-21

El sectarisme és una trampa que massa sovint hom hi pot caure. Sembla que només uns privilegiats, uns iniciats, uns que sempre han estat allà, són els únics que puguin gaudir dels avantatges que puguin sorgir en el seu si. Avui, el profeta Isaïes, posa en boca de Déu, una actitud que és a les antípodes del sectarisme: «Això diu el Senyor: “Jo conec les obres dels homes i els seus pensaments. Jo mateix vindré a reunir la gent de totes les nacions i de totes les llegües”...Jo en prendré alguns d’entre ells per fer-ne sacerdots...» ¿Quan em trobo amb persones amb una sensibilitat diferent a la meva en les seves expressions de fe, quin és la meva actitud interior? ¿I exteriorment, quan els altres em veuen, quina cara faig? Senyor, que sempre sàpiga acceptar i acollir aquells que, creients com jo, que tenen el seu origen, raça o formació, diferent de la meva, pensen i fan distint de mi

Bíblia de Montserrat (epub)

Portada de la bíblia de Montserrat

Versió original i notes pels Monjos de Montserrat


La Bíblia de Montserrat en un volum, publicada el 1970, és el resultat de la traducció realitzada per Justí Bruguera, Guiu Camps, Romuald M. Díaz i deu altres traductors, tots ells monjos de Montserrat, seguint l’obra iniciada el 1926 pel P. Bonaventura Ubach.

El llenguatge buscat per a aquesta traducció és el català literari normal, molt atent a la riquesa expressiva de les llengües originals.

Descarrega la Bíblia obre una pàgina nova