Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, n'accepta la instal·lació i l'ús.
Pot obtenir més informació de la nostra política de cookies.

Salutació del Pare Abat

Déu vos guard ! Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Abadia de Montserrat.
En nom de la comunitat de monjos, dels escolans, dels treballadors del Santuari i de tots els qui fan possible l’acolliment a Montserrat, us desitjo la pau de Crist, i espero que aquesta visita virtual pugui esdevenir, un dia, pelegrinatge real a la Santa Muntanya.

+ Josep M. Soler
Abat de Montserrat
Ampliar Salutació del Pare Abat

Actualitat de Montserrat

Veure més notícies

Comentaris de la Paraula

10 d’abril 2020 Divendres Sant Is 52, 13 – 53, 12

Crist obeí, s’humilià per nosaltres, per amor, i és per això que amb la seva mort ens donà la VIDA. En Ell hi ha tot el sofriment de l’home, tot el pecat, tot el mal. Buscar la humiliació, el sofriment, obeir «a cegues» no té massa sentit, si no ens mou l’amor. Si la nostra humiliació respon només a un desig espiritual d’unió amb Déu, sense l’amor, aquesta humiliació serà una mena de ritual extern, amb què en lloc de practicar la humiliació, estarem buscant l’aprovació, el reconeixement, l’aplaudiment dels altres. Si la meva humilitat, la meva obediència neix de l’amor donarà fruit perquè mica en mica el meu cor egoista, avar, tancat anirà morint, i així milloraran les meves relacions amb els altres: m’humiliaré, obeiré i moriré per als altres. Nosaltres, amb la nostra actitud, podem fer que el sofriment de Jesús no hagi estat inútil. Senyor, dóna’m força per ser capaç de carregar amb el sofriment del món: el mal, l’egoisme, la mentida... i amb el perdó, transformar-ho tot en amor, e

Bíblia de Montserrat (epub)

Portada de la bíblia de Montserrat

Versió original i notes pels Monjos de Montserrat


La Bíblia de Montserrat en un volum, publicada el 1970, és el resultat de la traducció realitzada per Justí Bruguera, Guiu Camps, Romuald M. Díaz i deu altres traductors, tots ells monjos de Montserrat, seguint l’obra iniciada el 1926 pel P. Bonaventura Ubach.

El llenguatge buscat per a aquesta traducció és el català literari normal, molt atent a la riquesa expressiva de les llengües originals.

Descarrega la Bíblia obre una pàgina nova