Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, n'accepta la instal·lació i l'ús.
Pot obtenir més informació de la nostra política de cookies.

Salutació del Pare Abat

Déu vos guard ! Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Abadia de Montserrat.
En nom de la comunitat de monjos, dels escolans, dels treballadors del Santuari i de tots els qui fan possible l’acolliment a Montserrat, us desitjo la pau de Crist, i espero que aquesta visita virtual pugui esdevenir, un dia, pelegrinatge real a la Santa Muntanya.

+ Josep M. Soler
Abat de Montserrat
Ampliar Salutació del Pare Abat

Actualitat de Montserrat

Veure més notícies

Comentaris de la Paraula

28 març 2020 Dissabte IV quaresma Jr 11, 18-20

El final del text que l’Església ens proposa avui, posat en boca de Jeremies, ens diu: «Senyor de l’univers, vós judiqueu amb rectitud i penetreu l’interior dels homes: que vegi que feu justícia, jo que he deixat la meva causa a les vostres mans». Aquestes paraules, les puc dir jo, sempre que tingui consciència que amb mi prega tota l’Església; i tenen un sentit molt més penetrant quan, pronunciant el mot justícia no l’associem al mot venjança, sinó a misericòrdia, amor, perdó. Senyor, que vegi que feu justícia.

Bíblia de Montserrat (epub)

Portada de la bíblia de Montserrat

Versió original i notes pels Monjos de Montserrat


La Bíblia de Montserrat en un volum, publicada el 1970, és el resultat de la traducció realitzada per Justí Bruguera, Guiu Camps, Romuald M. Díaz i deu altres traductors, tots ells monjos de Montserrat, seguint l’obra iniciada el 1926 pel P. Bonaventura Ubach.

El llenguatge buscat per a aquesta traducció és el català literari normal, molt atent a la riquesa expressiva de les llengües originals.

Descarrega la Bíblia obre una pàgina nova